Informatie

Zomereik, Quercus robur, is een bladverliezende breed uitgroeiende boom die verschillend van vorm kan zijn. De zomereik heeft groene gelobde bladeren en verliest in de herfst als één van de laatste bomen zijn bladeren.

De zomereik is vele eeuwen van groot belang voor de mens geweest. Wanneer de eikels (de ‘mast’) uit de boom vallen, is er genoeg voedsel aanwezig voor de dieren. In de middeleeuwen werden de varkens in de herfst de bossen ingedreven om vet gevoerd te worden. De eik mocht vanwege dit belang niet zomaar gekapt worden. Naast de ‘mast’ was het hout het belangrijkst. Het is voor veel doeleinden te gebruiken, zoals bouwhout, in de waterbouw, spoorbielzen, palen en masten in de scheepsbouw en binnenshuis is het geschikt voor bijvoorbeeld trappen, parket en meubelhout.

Daarnaast speelt de eik in de geschiedenis van vele Europese volken een speciale rol. Eiken worden vaker en duidelijker zichtbaar getroffen door de bliksem en werden daarom vaak vereerd als heilige boom voor dondergoden zoals Donar, Odin of Zeus.

Zomereik
NO.
1
Quercus robur, zomereik
Quercus robur, zomereik
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.350,-
Hoogte 6-7 m
Leeftijd 20-25 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom