Informatie

Juglans is een samenvoeging van twee woorden, Jovis en Glans. Jupiter en eikel. Ofwel een eikel van Jupiter. Regia betekend koninklijk. Romeinen legden walnoten in hun slaapvertrekken omdat ze dachten dat de vruchtbaarheid hierdoor verhoogd werd. Kortom, een Koninklijke bijzondere boom waaraan allerhande geneeskrachtige en mythologische eigenschappen aan bedeeld zijn.

De Walnoot wordt al eeuwen geplant vanwege de economische waarde van het hout en de eetbare noten. Notenhout wordt veel gebruikt als klassiek meubelhout en is makkelijk te bewerken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog en daarna zijn er veel bomen gekapt voor het maken van geweerkolven. Befaamd is het gebruik van wortelnotenhout in meubelen en in dashboards van sommige auto's. Van oudsher werd de okkernoot vaak geplant op boerderijen om muggen en vliegen op afstand te houden.

De Juglans regia is ideaal voor gefilterd licht en geeft een prettige schaduw om onder te zitten. Groeit uiteindelijk uit tot een forse boom van circa 30 m hoogte. De mooie vrijwel ronde kroon is opgebouwd uit zware takken. De oude stam is lichtgrijs met diepe, onregelmatige verticale groeven. De boom kan wel 400 tot 600 jaar oud worden.
Net na het uitlopen van het blad. verschijnen de groene, mannelijke katjes (circa 7 cm) en de kleinere vrouwelijke bloemen die in groepjes van 2 of 3 bijeen staan.

De groene, bijna ronde, vrucht heeft een gladde bolster. Noten verschijnen pas bij circa 15 jarige exemplaren. De Juglans regia wortelt diep en heeft liefst goed doorwortelbare, open grond.

Verkocht
Walnoot
NO.
130
Juglans regia
Juglans regia
Juglans regia
Juglans regia
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.190,-
Omtrek Meerstammig
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 15-18 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom