Informatie

De trompetboom Catalpa bignonioides ‘Nana’ blijft wat kleiner dan zijn soort. De trompetboom is een prachtige opvallende boom met hartvormige bladeren. Na de bloei verschijnen er aan de trompetboom lange peulen. Doordat ons klimaat niet warm genoeg is verschijnen er lang niet altijd peulen aan de trompetboom.

Het geslacht Catalpa is een geslacht uit de trompetboomfamilie en komt oorspronkelijk uit het noorden van de Verenigde Staten en Oost- Azië.

De trompetboom heeft als bijzondere eigenschap dat het muggen en vliegen op afstand houdt. De botanische naam Catalpas afgeleid van het Cherokese ‘Catawbe’. Delen van deze boom werden door Indianen gebruikt als geneesmiddel. In het Nederlands heeft de boom de naam trompetboom gekregen, omdat de bloem de vorm van een trompet heeft.

Trompetboom
NO.
148
Catalpa bignonioides 'Nana'
Catalpa bignonioides 'Nana'
Catalpa bignonioides 'Nana'
Catalpa bignonioides 'Nana'
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.395,-
Omtrek 45-50 cm
Hoogte 3-5 m

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom