Informatie

Malus domestica ‘Schone van Boskoop’, staat beter bekend als de Goudreinet. De appels zijn lekker friszuur. Het geslacht Malus kan ingedeeld worden in twee typen: sierappels en consumptieappels. Sierappels worden gekweekt vanwege hun mooie kleur, want ze zijn minder lekker dan de consumptieappels.

Over de hele wereld zijn duizenden appelrassen bekend die geschikt zijn voor consumptie. Ze stammen af van Malus sieversii, die nog altijd te vinden is in de Kaukasus.

De appels zijn verspreid naar het Romeinse rijk tijdens de handel langs de zijderoute. In het Romeinse rijk ontwikkelde en verspreidde de appels zich verder over Europa.

Van appelbomen kun je jaar rond genieten. In het voorjaar zorgen ze voor prachtige bloesem, in de zomer geven ze veel beschutting met een groen bladerdek en in het najaar komen de vruchten.

Bijna alle appelrassen, waaronder de Malus domestica ‘Schone van Boskoop’ hebben kruisbestuiving nodig. Dit betekent dat minimaal twee appelrassen elkaar moeten bestuiven.

Malus domestica 'Schone van Boskoop'
NO.
159
Malus domestica 'Schone van Boskoop'
Malus d. 'Schone van Boskoop'
Malus d. 'Schone van Boskoop'
Appel 'Schone van Boskoop'
Appel 'Schone van Boskoop'
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.270,-
Omtrek 50-60 cm
Hoogte 4-5 m
Leeftijd 18-20 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom