Informatie

Deze Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’ is een sierlijke, speelse boom die een open kroon heeft waardoor er een in de zon een prachtig kleurenspel ontstaat. Door deze structuur zorgt deze boom voor een aangename, lichte schaduw.

De Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’ groeit erg traag en blijft tevens klein. De boom ontwikkeld zich bol vormig en is daardoor erg geschikt om aan te planten in de kleine tuin.

De boom heeft een diepgaand wortelgestel met veel vertakkingen en verdraagt verharding goed.

De Gleditsia heeft zijn naam te danken aan de Duitse botanist J. G. Gleditsch (1714-1786). Triacanthos betekend: Driedoornig. De Gleditsia triacanthos heeft de doornen steeds in groepjes van drie. De benaming vals heeft deze boom te danken aan het feit dat er ook nog een andere plant bestaat die de naam Christusdoorn draagt.

Deze Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’ heeft een authentieke vorm. Door een jaarlijkse kroonsnoei blijft de boom in dezelfde afmeting qua breedte en hoogte. De kroontakken zijn zwaar en karakteristiek, zodat het winterbeeld ook krachtig is.

Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
NO.
16
Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 7 stuks
Prijs € 685,-
Omtrek 25-30 cm
Hoogte 3-4 m
Leeftijd 12-15 jaar
  • Herfstkleur
  • Mooi silhouet
  • Opvallende bladkleur

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom