Informatie

Aesculus pavia var. discolor is een grote struik of middel grote boom. De hoogte van de kastanje is afhankelijk van de enthoogte. De twijgen zijn zacht behaard. De 8-15cm grote, 5-tallige, kort gesteelde bladeren zijn aan de bovenzijde donkergroen en aan de onderzijde dicht viltig behaard. Het blad valt vroeg in de herfst af. In juni verschijnen er tot 20cm grote zalmroze bloemen aan de boom. In de herfst komen er licht bruine gladde vrucht aan de boom. De vruchtdracht is onregelmatig.

Rode Pavia var. Discolor
NO.
183
Aesculus pavia
Aesculus pavia
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.800,-
Omtrek 35- 40 cm
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 15-20 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom