Informatie

Deze meerstammige Gleditsia tria. 'Sunburst' is een sierlijke, speelse boom die een open kroon heeft waardoor er een in de zon een prachtig kleurenspel ontstaat. Door deze structuur zorgt deze boom voor een aangename, lichte schaduw.

Jong uitlopend blad van deze cultivar is felgeel gekleurd, naarmate de zomer vordert verkleurt het naar groengeel. Het 2e schot (St. Janslot) is ook weer opvallend geel van kleur. Het lijkt dan alsof de zon er een geel goud randje op gebrand heeft. Vandaar de naam 'Sunburst' De herfstkleur is egaal geel.
De 'Sunburst' groeit minder krachtig dan de gewone Gleditsia. De jonge twijgen van deze Valse Christusdoorn zijn goudkleurig, maar kleuren naar bruingroen.

'Sunburst' is een doornloze variëteit waarvan het samengestelde blad kleiner blijft dan bij de soort. De boom heeft een diepgaand wortelgestel met veel vertakkingen en verdraagt verharding goed.

De Gleditsia heeft zijn naam te danken aan de Duitse botanist J. G. Gleditsch (1714-1786). Triacanthos betekend: Driedoornig. De Gleditsia triacanthos heeft de doornen steeds in groepjes van drie. De benaming vals heeft deze boom te danken aan het feit dat er ook nog een andere plant bestaat die de naam Christusdoorn draagt.

Valse Christusdoorn
NO.
2
Jonge blad
Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’
Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’  meerstammig
Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ blad
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 950,-
Omtrek meerstammig
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 12-15 jaar
  • Grillige stam
  • Transparante kroon
  • Mooie herfstkleur
  • Mooi silhouet
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom