Informatie

Deze Chinese moerascipres of watercipres is een naald verliezende conifeer. Lange tijd heeft men gedacht dat deze boom uitgestorven was maar kort voor de Tweede Wereldoorlog is de boom herontdekt in het westen van China.

In 1941 werd aan een uniek fossiele boom die afweek van de bestaande soorten de naam Matasequoia gegeven. Later vond een Chinese houtvester bij toeval in Zuid China 3 bomen die hun blad bleken te verliezen. Vanuit Boston werden de zaden over de hele wereld verspreid. De boom levert uitstekend hout en is een prachtige parkboom.

Deze boom is een prachtige karakterboom waarbij ruwe stammen de sfeervolle dragers van de kroon zijn. Deze stam is knoestig en schilfert in smalle platen af. De jonge twijgen zijn roodbruin en vallen in de herfst af nadat ze een mooie rode, bronsbruine, kleur gekregen hebben.

 Metasequoia glyptostroboides
NO.
200
 Metasequoia glyptostroboides
 Metasequoia glyptostroboides
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.250,-
Omtrek 60-70 beveerd
Hoogte 5-7 m
Leeftijd 10-15 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom