Informatie

Betula nigra, de rode berk of zwarte berk, is een soort uit de berkenfamilie (Betulaceae). De Betula nigra is afkomstig uit het oosten van de Verenigde Staten. Dit is geen ‘normale’ berk met een witte stam, maar een stam die bestaat uit vele tinten: van donker grijsbruin tot zalmroze en wit. Op latere leeftijd wordt de stam donkerder.

De Betula nigra heeft een uitgebreid wortelstelsel en wordt soms geplant om bodemerosie langs de oevers van beken tegen te gaan. Berkenteerolie wordt gebruikt om rundleer te bewerken tot juchtleer. Dit leerbewerkingproces is van Russische oorsprong.

Zwarte Berk
NO.
260
Betula nigra
Betula nigra
Betula nigra
Betula nigra
Betula nigra
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.950,-
Hoogte 6-7 m
Leeftijd 15-20 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom