Informatie

Pinus sylvestris, wordt naast de grove den, ook wel de vliegden genoemd. In 1514 is de grove den in Nederland door graaf Hendrik van Nassau voor het eerst in het Mastbos bij Ginneken uitgezaaid. Op de Hoge Veluwe is de Pinus sylvestris volop te zien. De verspreiding van deze groenblijvende naaldbomen is breed: van de Alpen op het noordelijke halfrond tot in de tropen.

De naalden van de grove den leven twee tot drie jaar en vallen dan af. Mieren gebruiken de naalden voor het bouwen van een mierenhoop.

De Pinus sylvestris is economisch gezien erg belangrijk. Diverse soorten leveren het bekende grenenhout.

Enkele dennen behoren tot de oudste nog levende wezens op aarde. De oudste Pinus aristata in Arizona zijn bijna 5000 jaar oud!

Grove Den
NO.
266
Pinus sylvestris
Pinus sylvestris
Pinus sylvestris
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 3.800,-
Omtrek 70-80 cm
Hoogte 500/600 cm
Leeftijd 20-25 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom