Informatie

De Japanse Zelkova, ook wel Zelkova serrata genoemd, is een Aziatische boom uit de Iepenfamilie (Ulmacaceae). Het verspreidingsgebied van de Japanse Zelkova is China, Japan en Korea. In Japan komt deze boom tot 1220 meter boven zeeniveau voor, voornamelijk op de eilanden Kyushu en Honshu.

Het hout van de Zelkova serrata is veelvoudig gebruikt voor het maken van tempels. De schors van de Japanse Zelkova is glad, lichtgrijs en schilfert af bij volgroeide bomen. Hierdoor worden beige plekken zichtbaar.

In 1830 werden door arts Von Siebold uit Japan twee Zelkova’s geïntroduceerd in Nederland. Deze twee oudste exemplaren buiten Japan, zijn te bewonderen in de Leidse Hortus botanicus. De Japanse naam voor de Zelkova is Keyaki.

Japanse Zelkova
NO.
268
Zelkova serrata
Zelkova serrata
Zelkova serrata
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 685,-
Omtrek Meerstammig
Hoogte 250/350 cm
Leeftijd 10-12 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom