Informatie

De katsuraboom of hartjesboom is een bijzondere boom met prachtige bladkleuren. Bij het uitlopen is het blad roze waarna het via roodbruin verkleurt naar groen. In de herfst gaat het via oranje/geel naar een pallet van kleuren rood en soms violet. Zeker als de zon door een blad schijnt is het een waar kunstwerkje.

De katsuraboom komt oorspronkelijk uit Japan waar hij als heilige boom vereerd wordt en vaak te vinden is in de nabijheid van tempels. Zijn Duitse naam, Kuchenbaum, heeft hij te danken aan de zoetige, naar koek ruikende, geur van zijn afgevallen bladeren. Hij wordt ook wel hartjesboom genoemd omdat het blad de vorm van een hart heeft.
De Cercidiphyllum japonicum bloeit in april met kleine, witroze bloemetjes. De bladeren zijn bij het uitlopen roze. Later verkleuren ze naar blauwgroen en in het najaar kunt u genieten van zijn spectaculaire geeloranje herfstkleuren.

Cercidiphyllum is een combinatie van Cercis(Judasboom) en Phullon(blad) die aangeeft dat het blad op die van de Judasboom lijkt.
De Cercidiphyllum japonicum is in Japan en China één van de grootste bomen. Hier blijft dit soort bescheiden en vaak niet hoger dan een meter of 10. Vanuit Japan en China, waar deze boom als heilige boom vereerd wordt, is deze boom In Amerika terecht gekomen waar hij in 1889 is beschreven. Vanaf 1900 is de Hartjesboom, via Frankrijk, door Europa verspreid.

Hartjesboom
NO.
29
Hartvormige bladeren
Zomerblad
Zomerblad
Een breed kleurenpallet
Cercidiphyllum japonicum
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.780,-
Omtrek Meerstammig
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 25-30 jaar
  • Mooie herfstkleur
  • Mooi silhouet
  • Opvallende bladkleur

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom