Informatie

De Sequoiadendron giganteum is een boom die in zijn natuurlijke groeigebied tot over de 100 meter kan groeien met een stamomtrek van dikker dan 20 meter. In Europa wordt deze naaldboom minder groot door het verschil in klimaat. Hier kan de Sequoiadendron giganteum 30 tot 50 meter hoog worden. In volume is het de grootste boom van de wereld.

De Sequoiadendron giganteum heeft zijn naam te danken aan Sequoia, de halfbloed Cherokee indianen uit de 19e eeuw. Dendron betekend boom.

Het planten van een mammoetboom is een investering in de toekomst, aangezien deze boom vele generaties kan doorgroeien naar zijn volwassenheid.

Daarnaast is de Mammoetboom met zijn dikke vezelige bast goed bestand tegen bosbranden. Daarnaast is de mammoetboom door zijn kegelvorm van de stam en de kruin ook goed bestand tegen harde wind.

De Sequoiadendron giganteum blijft de gehele winter groen en kan temperaturen van – 20 graden Celcius prima verdragen.

Mammoetboom
NO.
311
Sequoiadendron giganteum, mammoetboom
Sequoiadendron giganteum
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.750,-
Omtrek 60-70 cm
Hoogte 4-6 m
Leeftijd 15-18 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom