Informatie

De plataan is een snel groeiende sterke boom met een sierlijke rechte stam. De afschilferende bast is opvallend en decoratief met een lichtgroene tot geelgroene ondergrond en grijsgroene, donkergroene tot bruine loslatende schors. Het grote spits blad is aan de onderzijde licht behaard. De herfstkleur van de plataan is bruin/geel.

De plataan kan het stedelijke klimaat prima verdragen. Ook verharding is voor de plataan geen probleem. De plataan draagt bolvormige vruchten die de hele winter in de boom kunnen blijven hangen.

Plataan
NO.
318
 Platanus x hispanica
Platanus hispanica
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.450,-
Hoogte 8-9 m
Leeftijd 18-20 jaar

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom