Informatie

Een unieke leilinde die door zijn soort en zeker door zijn 11 etages uiterst zeldzaam is. De 11 etages van deze ‘Glenleven’ zorgen voor een enorm groen scherm wat schaduw geeft en privacy creëert.

De flavescens is een kruising van de kleinbladige Winterlinde, T cordata, met de Amerikaanse linde T. americana. De ‘Glenleven’ is in 1963 geselecteerd door de Canadese Sheridan Nurseries.

De linde was impopulair geworden door roetdauw: de uitwerpselen van bladluizen in de lindes, die lelijke vlekken kunnen maken. Daardoor verdween de boom uit de steden, om auto's en bankjes tegen het kleverige goedje te beschermen. Een groot voordeel van de ‘Glenleven’ is dat hij nauwelijks last heeft van luizen en honingdauw en dus niet druipt en bovendien heel rijk bloeit. Verder is deze linde goed bestand tegen de warmte in een stedelijke omgeving.

Het glanzend donkergroene blad is aan de onderzijde kaal en blijft tot laat in de zomer mooi groen en in de herfst lang aan de boom. Eind juni begint de uitbundige bloei.

Deze leilinde is voor een leiboom uitzonderlijk hoog, ongeveer 5 meter. Om de boom geschikt te maken voor transport moet hij teruggesnoeid worden tot een breedte van 3 meter.

Tilia x flavescens 'Glenleven' unieke leiboom
NO.
39
De stam en het nazomerblad
Tilia flavescens 'Glenleven'
Vers uitlopend blad
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.150,-
Omtrek 60-70 cm
Hoogte ca. 5 m
Leeftijd 25-30 jaar
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom