Informatie

Deze grote Japanse kers is een van de mooiste sierkersen. Met zijn grote vaasvormige kroon en de prachtige herfstkleuren en voorjaarsbloesem is dit een boom die gelijk de aandacht trekt.

Deze uit Amerika afkomstige ‘Rancho’ wordt veel gebruikt als laan en parkboom maar is ook zeer geschikt voor de tuin. De boom heeft weinig onderhoudt nodig maar houdt niet van natte voeten.

De prachtige stam met zijn karakteristieke groeven is glanzend rood/bruin. Bij het uitlopen is het blad bronskleurig waarna het verkleurd naar groen. Nog voordat het blad verschijnt komen de uitbundige, lichtroze, bloesems aan de boom. In de zomer zal deze boom vol met blad komen waardoor de boom ook een uitermate goede schaduwplek bied voor zonnige dagen.

De Prunus sargentii ‘Rancho’, een boom die vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst de show steelt!

Prunus sargentii 'Rancho'
NO.
40
Mooie herfstkleuren
Gevallen bladeren
Karakteristieke stam
Bloesem
Zomerblad
Prunus sagentii 'Rancho'
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 4.500,-
Omtrek 100-120 cm
Hoogte 7-8 m
Leeftijd 25-30 jaar
  • Opvallende stam
  • Mooie herfstkleur
  • Opvallende bloei

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom