Informatie

De ginkgo is een sinds mensenheugenis voorkomende boom die makkelijk 2000 jaar oud kan worden. In China staat een exemplaar die naar schatting al 3500 jaar oud is. Al eeuwenlang komt de Ginkgo voor in allerlei verhalen en onderzoeken.

In het Verre Oosten is de Ginkgo biloba een voorwerp van verering, in Japan wordt de boom als een god vereerd. Tijdens de ontploffing van de atoombom in Hiroshima stonden twee ginkgobomen vlakbij de plek waar de bom landde. De bomen verbrandde volledig maar naar enige tijd ontsproten ze weer.

De zaden en de bladeren van de Ginkgo zouden een grote geneeskrachtige werking hebben en gebruikt kunnen worden voor een enorme hoeveelheid kwalen.

Door zijn grillige silhouet en de bijzondere bladeren heeft deze boom een hoge sierwaarde. In de herfst verkleurt het blad naar opvallend goudgeel. De stam is opvallend gegroefd. De ginkgo is een kruising tussen een naald en loofboom.

Deze Ginkgo is een vrije dakboom die met zijn opvallende grillige stam en takken en de bijzondere bladeren sfeer brengt in de tuin.

Ginkgo biloba, vrije dakvorm
NO.
42
De dakboom
Zicht vanaf onderen
Ginkgo blad
De stam en het blad
Ginkgo biloba stam en blad
ginkgo biloba, herfstkleur
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.500,-
Omtrek 50-60 cm
Hoogte ca. 4 m
Leeftijd 15-20 jaar
  • Opvallende stam
  • Bijzondere bladvorm
  • Mooie herfstkleur
  • Mooi silhouet
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom