Informatie

De Cornus mas is een van de meest bekende in de winter bloeiende struiken en bomen. Vanaf het begin van februari tot eind april kleurt deze kleine boom massaal geel met kleine plukjes bloemen.

Door de snoeivorm van deze kleine boom kan je genieten van een prachtige karakteristieke vorm waarbij de meerdere stammen en takken als het ware de kroon dragen.

De gele kornoelje komt voor in de natuur in bossen in Limburg en de Ardennen en in de rest van Europa. Cornus is de Romeinse naam voor de gele kornoelje. Het woord cornu betekent hard als hout want vroeger werden er hamerstelen en wandelstokken van gemaakt. Mas is het Latijnse woord voor mannelijk. In de prehistorie gebruikte men de takken van de rode kornoelje voor het vervaardigen van visfuiken en bogen.

De cornus mas is een langzaamgroeiende kleine boom met karakteristieke licht gebogen en gekromde bladeren. Het hele jaar door heeft de Cornus mas een mooie sierwaarde. In de winter worden de nog kale takken helemaal bedekt met gele bloemen in kleine bolronde schermen.

Het blad kleurt in de herfst geel of oranjerood. In de herfst komen ovale, glanzend rode besachtige vruchten. De vruchten zitten vol met vitamines en worden in verschillende landen gebruikt om er jam, sap of likeur van te maken.

Cornus mas, kleine boom
NO.
43
De karakteristieke stam
De gele kornoelje
Bladeren en onrijpe vruchten
cornus mas bessen
Gele bloesem
Detail gele bloesem
Cornus mas
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 3.300,-
Omtrek meerstammig
Hoogte 4-5 m
Leeftijd 25-30 jaar
  • Opvallende stam
  • Mooie herfstkleur
  • Opvallende vruchten
  • Mooi silhouet
  • Opvallende bloei
  • Opvallende bladkleur

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom