Informatie

Deze uit Japan afkomstige haagbeuk lijkt in zijn groeiwijze iets op de bij ons bekende haagbeuk, C. betulus. De Japanse variant onderscheid zich echter door zijn struikvorm en zijn langwerpige donkergroene bladeren. Ook draagt de C. japonica in de nazomer/herfst prachtige goudgele vruchten die, net als de hop, in trossen onder de bladeren hangen.

Deze bladverliezende struik groeit vaasvormig wat wil zeggen dat hij van onder smal en naar boven toe breder is. De bast van deze Japanse haagbeuk is licht grijsbruin en laat kleine dunne schubben los.

De bladeren zijn bij het uitlopen roodachtige getint en spits toelopend en de onderkant is licht behaard. In herfst verkleuren ze naar goudgeel.

Kortom: een mooie compacte struik die goed past in een kleine tuin.

Carpinus japonica struikvorm
NO.
44
Carpinus japonica bloem
Carpinus japonica blad
Carpinus japonica
Carpinus japonica
Meerstammig
Carpinus japonica
Carpinus japonica
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 960,-
Omtrek Meerstammig
Hoogte 2-3 m
Leeftijd 10-15 jaar
  • Stam
  • Herfstkleur
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom