Informatie

Bijna iedereen kent hem wel. De thuja, vaak gebruikt als haagplant. Deze thuja is gekweekt als bijzondere boom. Ook ’s winters kunt u genieten van zijn groene naalden.

De thuja is een conifeer met geschiedenis. Zijn naam komt van het Griekse woord ‘thuo’. Thuo betekend offeren. Als de boom verbrand wordt komt er een heel aangename geur vrij welke specifiek is voor de thuja en de rede was dat de boom vaak gebruikt werd bij offerrituelen.

Ook wordt uit het blad, de twijgen en het schors etherische olie gewonnen die gebruikt wordt bij medicijnen en parfums. Zijn Nederlandse naam ‘Levensboom’ dankt de thuja aan zijn werking tegen scheurbuik die een Franse ontdekkingsreiziger in de 16e eeuw van de indianen leerde.

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is ontdekt en op de markt gebracht door een Brabantse coniferenkweker uit Kempen.

Het hout van de thuja wordt, vanwege zijn vochtbestendigheid, gebruikt in de scheepsbouw. Ook wordt het gebruikt bij blokhutten, kozijnen en deurposten.

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een mooie, volle conifeer, frisgroen van kleur en groeit op de meeste soorten grond. Deze boom kan een leeftijd bereiken van wel 700 jaar.

Thuja occidentalis ‘Brabant’ hoogstam
NO.
54
Thuja occidentalis 'Brabant', stam
Stam
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 4 stuks
Prijs € 1.850,-
Omtrek 60-70 cm
Hoogte 5-5.5 m
Leeftijd ca. 15 jaar
  • Opvallende stam
  • Mooi silhouet
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom