Informatie

De Betula utilis ‘Doorenbos’ heeft de meest witte stam van alle berken. Vooral in de winter, als het blad eraf is, is deze boom dan ook echt een blikvanger in de tuin. Dit in combinatie met de goudgele herfstkleur en het frisgroene jonge blad maakt deze berk populair.

Het woord berk komt van het oudindische woord bharg wat glanzend betekend en waarschijnlijk gaat over de opvallend witte bast.


De buitenste laag van de bast van de berk vernieuwd voortdurend en komt vaak in dunne repen los. Door de betuline in deze repen zijn ze goed bestand tegen bederf. Dit is ook de reden waarom men van de schors kano’s, schoenen en dakspanen maakte.

De repen schors van de Betula utilis zijn een goed alternatief voor aanmaak hout. Dit omdat ze, zelfs als het nat is, uitstekend kunnen branden.

De ‘Doorenbos’ is een Nederlandse selectie. De Betula utilis komt van nature voor in de Himalaya wat hem zijn naam Himalayaberk opgeleverd heeft.

De Himalayaberk heeft roodbruine twijgen die iets behaard zijn. In mei/ juni komen de onopvallende katjes.

Deze boom is gekweekt als bijzondere boom met een vrije vorm wat hem een eigen karakter geeft.

Betula utilis 'Doorenbos'
NO.
60
Betula utilis 'Doorenbos'
Betula utilis 'Doorenbos'  katje
Betula utilis 'Doorenbos'
Betula utilis 'Doorenbos'
Betula utilis 'Doorenbos'
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 995,-
Omtrek 35-40 cm
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 15-18
  • Opvallende stam
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom