Informatie

Informatie

De kerspruim Prunus cerasifera ‘Nigra’ is de bekendste kerspruim. Met zijn opmerkelijke bruinrood blad, wat het hele seizoen zijn kleur houdt, en de rijke roze bloei, is dit een uiterst decoratieve boom.

De soortaanduiding cerasifera betekend kers (cerasium) in het wild groeiend (fera). Nigra geeft aan dat deze boom donkergekleurde bladeren heeft.

De bloemen van deze ‘Nigra’ zijn de vroege boodschappers van de lente. Al vroeg in het jaar staat de boom vol met prachtige wit tot roze bloesem waaruit in het najaar de kersvormige vruchten groeien. De hangende takken en de prachtige bloemen in de lente zorgen voor een idyllische aanblik.

De bloesem van de kerspruim Prunus cerasifera ‘Nigra’ is een van de achtendertig bloesems die worden gebruikt bij de alternatieve geneeskunde volgens de Bachbloesemmethode uit het begin van de vorige eeuw. Volgens deze methode geeft de bloesem van kerspruim het vertrouwen in jezelf terug en zorgt het ervoor dat je minder angstig bent.

De Prunus cerasifera 'Nigra' is een prachtige roodbladige boom met een karakteristieke stam. Door het kandelaberen is deze boom compact gekweekt en ook geschikt voor de kleine tuin.

Verkocht
Roodbladige kerspruim
NO.
65
Prunus cerasifere 'Nigra'
Prunus cerasifere 'Nigra'
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.480,-
Omtrek 35-40 cm
Hoogte 3.5-4 m
Leeftijd 15-20 jaar
  • Mooi silhouet
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom