Informatie

De Zelkova serrata is een Aziatische, bladverliezende boom uit de iepenfamilie.

Serrata betekend gezaagd wat duid op de gezaagde rand van de bladeren. Zelkova is een latinisering van zelkwa, een west-kaukasische plantennaam.

De Zelkova is een boom met een losse brede en open kroon. De stam is laag vertakt met een aantal stevige hoofdtakken. Bij de oude dikke stam wordt het oranjebruine onderschors zichtbaar waarbij het bovenschors afschilfert in platte platen. De jonge twijgen zijn kaal een roodbruin.

Het langwerpige blad is zachtgroen en verkleurt in de herfst rood en oranjegeel. De boom wordt gewaardeerd om zijn opvallende groeiwijze en het donkergroene blad met de mooie herfstkleuren!

In Japan kan deze boom tot 1200 meter boven zeeniveau voorkomen.
Veel oude Japanse tempels zijn gemaakt van het hout van deze boom.

Zelkova serrata
NO.
66
Zelkova serrata stamtakken
Zelkova serrata
Zelkova serrata
Zelkova serrata
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.180,-
Omtrek 35-40 cm
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 15-18 jaar
  • Opvallende stam
  • Transparante kroon
  • Mooie herfstkleur
  • Opvallende bladkleur
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom