Informatie

De haagbeuk kan uitstekend gesnoeid worden en is daardoor heel geschikt als haagplant waar hij zijn naam ook aan te danken heeft. Maar als boom heeft deze inheemse boom ook veel te bieden.

De Carpinus betulus heeft mooie gespierde grijze stammen. Het is een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom. De jonge twijgen zijn bruingrijs, oudere takken donkergrijs en opvallend glad.

Het blad is frisgroen en komt vroeg in het voorjaar. De bladrand is scherp dubbel gezaagd en de bladtop is toegespitst.

In de herfst kleurt het blad geel. De kleine nootjes bevinden zich in decoratieve losse vruchtkatjes.
Het hout van deze boom is bijzonder splijtvast wat het geschikt maakt voor allerlei doeleinden. Het wordt gebruikt voor hakblokken, stampers, gereedschap enz. Het is een van de sterkste houtsoorten van onze inheemse bomen.

Een oude naam voor de Haagbeuk is wielboom. Vroeger werd zijn hout veel gebruikt om wielen te maken voor karren en rijtuigen. Andere oude namen zijn steenbeuk of jukbeuk wat ook weer een aanwijzing is voor het gebruik van het hout en zijn kwaliteiten.
Betulus betekend: Op de berk lijkend

Carpinus betulus meerstammige dakvorm
NO.
67
Carpinus betulus jong blad
Carpinus betulus bloei
Carpinus betulus
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 1.480,-
Omtrek Meerstammig
Hoogte 3-4 m
Leeftijd 15-20 jaar
  • Opvallende stam
  • Mooi silhouet
  • Bijzondere vorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom