Informatie

De linde komt al duizenden jaren voor in Nederland. Door zijn bijna onbeperkte vermogen tot groei en hergroei van de stam en takken kan de linde meer dan duizend jaar oud worden.

Volgens een oud gebruik werd er ter ere van een geboorte een linde geplant om voor eeuwen lang deze gebeurtenis met zich mee te dragen. Ook speelde de linde een rol in verschillende geloven bijvoorbeeld ter verering van Maria.

De laatste eeuwen kom je de linde veel minder tegen in de natuur. Je komt hem wel overal in Europa tegen in parken en lanen. Een voorbeeld is de bekende laan in Berlijn: Unter den Linden.

Het mooie zachte hout van de linde wordt van oudsher gebruikt voor allerlei gebruiksvoorwerpen. Van gebrand lindehout wordt houtskool gemaakt.

Deze Krimlinde is bijzonder door zijn kandelabervorm. Hierdoor heb je en volwassen boom met een volwassen stam en takken maar compacter dan een andere linde van deze leeftijd!

Vanwege het mooie blad en de rijke bloei is de ‘Euchlora’ een van de meest geliefde lindes. Verder is het één van de beste voedselbomen voor bijen.

De Tilia europaea ‘Euchlora’ is een cultivar van de Hollandse linde en wordt ook wel krimlinde genoemd. Deze cultivar heeft een mooiere takstructuur met een grillige vorm.

Tilia europaea ‘Euchlora’, kandelabervorm
NO.
8
Stam en takken
Stam en takken
Takken en bladeren
Tilia europaea ‘Euchlora’
Tilia europaea ‘Euchlora’  zicht in de kroon
Tilia europaea ‘Euchlora’  Kandelabervorm
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 3 stuks
Prijs € 2.000,-
Omtrek 60-70
Hoogte 7-8 m
Leeftijd 20-25 jaar
  • Opvallende stam
  • Mooi silhouet

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom