Informatie

Deze bijzondere soort beuk is voor 1872 gevonden door een Engelsman met de naam Jackman. De naam 'Rondbladige dwergbeuk' vertelt al veel over deze bijzondere struik. Hij heeft fraaie ronde (Rotundifolia) bladeren en groeit een heel stuk langzamer dan de gewone beuk. Hij wordt naar decennia groei ook niet hoger dan 12 meter.
Aan de bijzondere bladvorm heeft deze beuk ook zijn bijnamen: Guldentjesbeuk, kwartjesbeuk of dubbeltjesbeuk te danken. En zo heb je opeens een geldboom in je tuin!

De 'Geldboom'
NO.
26
Het jonge blad verschijnt
In de herfst
Het frisgroene kleine blad
'Rotundifolia' stam, takken door de waas van jonge blaadjes
Fagus sylvatica 'Rotundifolia'
Ik wil graag bestellen
Aantal beschikbaar 1 stuk
Prijs € 2.700,-
Omtrek 50-60 cm
Hoogte 5-6 m
Leeftijd 20-25 jaar
  • Bijzondere bladvorm

Op zoek naar een kleinere maat?

Bekijk aanbod

Bezorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variƫteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Onderhoud van de boom

Het doorgroeien van de boom is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het weer en de manier waarop de boom verzorgt wordt. Het is mogelijk om de boom door ons te laten onderhouden zodat u onbezorgd van de boom kunt genieten. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

Ik heb interesse in deze boom